vineri, 13 aprilie 2012

Volkswagen de 1.4 litri TSI Twincharger motor

Câştigătorul din 2009 Motorul International al Anului

Cele mai eficiente pentru reducerea consumului de combustibil este aşa-numitul reduceri de personal. Prin reducerea de deplasare şi prin reducerea pierderilor prin frecare, un consum mai mic de combustibil specific poate fi atins, iar aceasta merge mână în mână cu eficienţă mai bună. Calea inovatoare pentru viitor, este o combinaţie de compresor şi turbocompresor. Compresor compensează tipic pentru drive-off slăbiciune la turaţii scăzute ale motoarelor pe benzina turbo pur, în timp ce într-adevăr pune în turbocompresorul la turatii mai mari. Această combinaţie de două tipuri de încărcătoare este unic printre motoarele de masă produse în întreaga lume.


Caracteristica unică a tehnologiei TSI, oferită de Volkswagen cu caracter exclusiv, în calitate de unic producător care pune la dispoziţie această realizare pe plan mondial, este reprezentată de combinaţia dintre injecţia directă cu benzină şi dubla supraalimentare. "Twincharger“, un compresor mecanic de supra-alimentare combinat cu un turbocompresor, asigură o putere raportată la capacitatea cilindrică de 90 kilowaţi, respectiv 121 CP per litru de capacitate cilindrică, dezvoltând o valoare de top în categoria propulsoarelor cu patru cilindri destinate producţiei de serie în clasa autoturismelor.


Cuplul motor maxim de 240 Nm este disponibil de la un nivel de turaţii de 1.500 rotaţii/min şi este menţinut la acest nivel ridicat până la 4.500 rotaţii/min. Această valoare corespunde potenţialului unui motor cu aspiraţie cu o capacitate cilindrică de aproximativ 2,3 litri. În comparaţie cu un astfel de propulsor, consumul de carburant obţinut de un motor 1.4 TSI este mai scăzut cu aproximativ 20 procente.
Astfel, Golf GT este primul autovehicul care dispune de tehnologie TSI. Motorul TSI care dezvoltă 170 CP este foarte economic, asigurând un consum de 7,2 litri la 100 kilometri.
O altă variantă de putere a motorului TSI, cu 103 kW/140 CP şi un cuplu motor maxim de 220 Nm este disponibilă pentru Golf, Jetta, Touran şi pentru noul Golf Variant. Iar modelul Golf Plus este disponibil atât cu un propulsor 140 CP TSI, cât şi cu motor TSI de 170 CP. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More